Catalan English Spanish

Exportacio07

L’internacionalització d’una activitat econòmica està molt més a l’abast del que moltes empreses creuen. En temps de crisis, obrir mercat a l’exterior pot ser l’element que reforci els ingressos que s’han deixat d’obtenir en el mercat nacional i assolir el manteniment de l’empresa en un context difícil.

Des de l’àrea d’empresa us oferim diverses possibilitats per recolzar-vos en aquesta acció. Si necessites assessorament, ompli el formulari i ens posarem en contacte amb vostè per concertar una cita amb el nostre equip tècnic.

Programa Exportació per a Petites i Mitganes Empreses

El Servei d'Empresa posa en marxa, a partir del proper 14 d’abril, una Trajectòria formativa en Exportació per a Petites i Mitjanes Empreses. Aquesta formació està dirigida a empreses amb potencial exportador i té per objectiu que coneguin i apliquin tots els instruments necessaris per iniciar-se en l'exportació.

Aquesta formació es farà en sessions quinzenals de 4 hores, els dimecres de 15 a 19h a les instal·lacions del Molí dels Frares. Les places són limitades i hi tenen prioritat les empreses actives de Sant Vicenç dels Horts. La primera sessióes durà a terme el proper 14 d’abril a les 10 hores a l’Auditori del Molí dels Frares (Plaça del Molí dels Frares s/n) durant la qual s’explicarà la forma d’inscriure’s a la formació i també els incentius a l’exportació que l’ajuntament posarà a disposició de les empreses locals que assisteixin a més d’un 80% de la formació.

Iniciació a l'exportació

Per el que fa a l’itinerari d’internacionalització, cal començar coneixent les experiències i coneixements tant d’empreses d’assessorament com d'experiències d’èxit. Aquí us farem saber totes les jornades i formacions que vagin publicant-se relacionades amb l’internacionalització.

També podeu accedir al programa d'Iniciació a l'Exportació que posa a disposició de les empreses la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç.

Exportacio 08

Exportacio B01Exportacio B02Exportacio B03

 

Exportació en xarxa

La Comissió Europea ha posat en marxa la Xarxa Enterprise Europe Network (EEN), que ofereix a la Petita i Mitjana Empresa informació i assessorament en relació a les polítiques i oportunitats de negoci als països de la UE, així com assistència en processos de transferència tecnològica i accés a programes europeus de finançament, de recerca i desenvolupament i innovació.

La Cambra de Comerç també ofereix diverses eines per a crear xarxes per a l'exportació com la Subcontractació Industrial, sessions de B2B Networking Events i Diplomàcia corporativa.

EEN 01EEN B01EEN B02EEN 03EEN 04Cambra 04Cambra B01Cambra B02Cambra B03

 

Localització de mercats

Si encara teniu dubtes sobre quins mercats son els mes adequats per el vostre negoci, us recomanem la cerca comparativa a través de diferents instàncies que us presentem:

ICEX 02Ofereix la possibilitat de donar a conèixer aquelles oportunitats de negoci internacional que es puguin adaptar a les vostres necessitats. Us recomanem si esteu en una fase inicial de l'exportació que consulteu les empreses espanyoles registrades a l'ICEX al Cercador per Sectors. Us servirà per conèixer quines empreses del vostre sector estan exportant, i potser trobar Partners interessants.

Accio10 15CEl portal català de la Competitivitat ofereix un Cercador d'oportunitats de negoci que permet  filtrar segons diferents criteris i diferents països. Inclou oportunitats de la Xarxa EEN, del Centre de Promoció de Negocis d'Acc10 i de l'Observatori de Mercats Exteriors (OME).

Cambra 05La Cambra ofereix un diversos serveis relacionats amb l'internacionalització. Entre ells buscadors de mercats a Europa, Amèrica Llatina i Mercats Emergents.

 

 

Informació útil a l'exportació.

Exportacio 08A

-Informació sobre països. Informació actualitzada sobre l'economia, el comerç exterior, la situació política, la demografia, la geografia i les comunicacions de tots els països del món. També us oferim enllaços d'interès per a la implantació internacional de les empreses. 

-Tràmits i documents duaners Informació sobre els tràmits que han de complimentar les empreses per exportar. Es tracta d'un cercador de tràmits.

-Instruments financers de suport a l'exportació. Informació sobre les diferents cobertures de risc del tipus d'interès, les assegurances de crèdit a l'exportació, el finançament de projectes i el finançament d'estudis de viabilitat.També a través de les línies ICO.

-Assessorament Internacional. Servei especialitzat i individualitzat per a resoldre les consultes sobre exportació ofert per la Cambra de Comerç.

Programes integrals de suport a l'exportació

Exportacio 09C

-Programa Empresa Exporta.  Programa ofert per l'Agència per la Competitivitat Catalana per acompanyar l'empresa en els seus passos cap a l'internacionalització.

-Programa Go Mon. Programa ofert per la Cambra de Comerç d'ajut a les empreses per aconseguir contactes estratègics a través d'un servei a mida per la teva empresa.

Ajuts a l'exportació

-Ajuts del programa d’Internacionalització Agrupada. Convocada per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa per a l’any 2014. RESOLUCIÓ EMO/796/2014.

Banner Empresa 02

Banner Empresa 01

baner icf

baner pimec

baner unio poligons

baner accio10