Ubicat 02

 

Nou programa d'Ocupació per a persones que busquen feina

Ubicat 06AL’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha posat en marxa aquest mes de juliol el programa UBICAT d'acompanyament a la inserció laboral, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

El programa està destinat a totes les persones en situació de recerca de feina de Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat, tant si es troben en situació d’atur com si treballen en situació de precarietat, i te com a objectiu la millora de la seva ocupabilitat mitjançant actuacions d’orientació laboral, acompanyament a la inserció i suport ocupacional.

El programa UBICAT suposa un atenció personalitzada de cada participant, a través d’un full de ruta que es desenvoluparà en forma de sessions individuals i grupals, on es treballaran aspectes com la motivació i els interessos professionals, la definició del projecte professional, eines i recursos per la recerca de feina, alfabetització digital, detecció de necessitats i pla de millora o coneixement del mercat laboral i l'entorn productiu del territori.

Les persones interessades poden adreçar-se al Servei d’Ocupació municipal, al Molí dels Frares, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Trucant al telèfon 93 680 71 00

Emprenedoria 11AGràcies a la contractació d’un tècnic especialitzat en la matèria, es desenvoluparan actuacions d’orientació, acompanyament i promoció de l’ocupació. Aquest Programa va adreçat a persones en situació d’atur i a persones treballadores però que es troben en una situació de precarietat laboral.

La figura de l'Orientador Laboral és clau per assegurar l'èxit en tota aquesta coordinació i donar un servei més eficaç als diferents usuaris, a partir de la informació del Departament d'Empresa i recolzant la feina del Departament d'Ocupació i Formació Ocupacional a l'hora de dissenyar els itineraris més adequats per a cada usuari, facilitant d'aquesta manera la seva inserció laboral.

Empresa 05AL’objectiu general del projecte és treballar per a la dotació de recursos personals, tècnics i laborals, de forma transversal, a la totalitat dels seus participants. Aquests formaran part dels col·lectius que, de manera prioritària, estableix el programa marc d’aquesta convocatòria. L’objectiu general té una doble vessant, d’una banda prevenir l’abandonament en la recerca de feina per millorar l’ocupabilitat de les persones participants, dotant d’eines i desenvolupant les competències i habilitats que es requereixen per afrontar un procés de recerca de feina, i d’altra, prevenir el fracàs i/o abandonament formatiu i foment del retorn al sistema educatiu, sigui formació reglada o no reglada. En definitiva, la orientació i assessorament cap la millora en la qualitat de vida de les persones participants, mitjançant la millora en la seva ocupabilitat i millora del seu currículum per abastar millors llocs de feina.

 

 

Logo Departament de Treball 01Logo SOC 1B

Logo Ministeri 01